Colibri
            Kennisbank Colibri E-mail Iphone

Instellen e-mail op Iphone

1. Ga naar het startscherm
            2. Open Instellingen
            3. Ga naar E-mail, contacten, agenda’s
            4. Klik op Nieuwe account
            5. Klik op Anders
            6. Klik op Voeg mailaccount toe
            7. Vul bij Naam in: Uw naam
            8. Vul bij E-mail in: Uw e-mailadres
            9. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
            10. Vul bij Beschrijving in: POP-mailbox (of een beschrijving naar keuze)
            11. Klik op Volgende
            12. Selecteer IMAP en vul bij Server inkomende post bij Hostnaam in: mail.colibri.nl
            13. Vul bij Gebruikersnaam in: Uw gebruikersnaam
            14. Uw wachtwoord staat al ingevuld
            15. Vul bij Server uitgaande post bij Hostnaam in: mail.colibri.nl
            16. Vul bij Gebruikersnaam in: Uw gebruikersnaam
            17. Vul bij Wachtwoord in: Uw wachtwoord
            18. Klik op Bewaar
            19. De iPhone zal nu uw account controleren
            20. Uw mailbox is nu klaar voor gebruik

Aanvulling:
            Ga naar: Instellingen > Mail > Accounts > [uw mailacccount] > Account (email) > Geavanceerd.

Onder  ‘Inkomende-instellingen’ moet ‘Gebruik SSL’ ingeschakeld worden.
            De IMAP serverpoort is 993

Druk op ‘< Account’ om terug te gaan waarna we naar ‘Server Uitgaande Post’ moeten gaan, druk op SMTP (mail.colibri.nl) > Hoofdserver.

Hier moet bij ‘Server Uitgaande Post’ ook ‘Gebruik SSL’ ingeschakeld worden. Bij zowel IMAP als POP veranderd de serverpoort dan automatisch naar 587.

Let op, U dient de volgende verbindings poorten te gebruiken:

Voor een connectie met IMAP gebruikt u poort 993 en als u POP gebruikt is de poort 995
            De uitgaande mailserver (SMTP) poort is 587

Bijgewerkt: 15 Oct 2018 04:50 AM
            Nuttig?
            Help ons met het verbeteren van dit artikel