Foutmelding: de principal-naam van het doel is onjuist

Krijg je deze melding?

"Op de server waarmee u verbonden bent, wordt een beveiligingscertificaat gebruikt dat niet kan worden gecontroleerd. De principal-naam van het doel is onjuist. Wilt u deze server blijven gebruiken?"

Dan heb je een SSL/TLS (beveiligde verbinding) aan staan in je e-mail programma maar je hebt bij je inkomende en/of uitgaande mailserver je eigen domeinnaam ingevuld.
Op het moment dat je e-mail programma een verbinding maakt met de mailserver, zal de mailserver de domeinnaam met het certificaat controleren. Je domein is echter anders dan het domein van het certificaat ( mail.jeeigendomein.nl vs *.colibri.nl) en omdat deze twee  van elkaar verschillen krijg je deze melding. Het is geen probleem om dit te accepteren.

Als je de melding niet wilt krijgen kun je drie dingen doen:

• SSL uitzetten (maar dan is de mailverbinding niet mee beveiligd)
  • In je e-mailprogramma bij in- en uitgaande mailserver je eigen domeinnaam niet gebruiken maar de servernaam. De servernaam is mail.colibri.nl.
  • Een SSL certificaat nemen voor je domein